22 Ocak 2017 Pazar

Margarita Reçetesi. Margarita Hikayesi.

For English Click Here

Margarita hakkında ,


Bir önceki yazımda tekilayı tanıtmıştım , tekiladan bahsedip tekilayla yapılan en ünlü kokteyl olan margaritadan bahsetmemek olmaz . Dilerseniz Margarita hakkında bildiklerimizi tazeliyelim .

Klasik Margarita reçetesi

4 cl Tekila
2 cl Cointreau ( Triple Sec )
1 cl Lime Suyu

Tuzla gerdanlık yapılmıs martini bardağında yada klasik şampanya bardağında servis edilir.


Margarita’nın hikayesi

Margarita hakkında bir çok hikaye mevcuttur, bunların en bilinenlerine bir göz atalım. 

a-) En bilinen hikaye  : Meksika Ensenada’da Hussong’s Cantina barda tekila, cointereau ve lime suyuyla yeni bir karışım deneyen barman Don Carlos Orozco  bu yeni karışımına onu deneyen ilk kişi olan alman büyükelçisinin kızı Margarita Henkel ‘in ismini vermiştir.

b-) Hikaye iki : Her ne kadar çokda inandırıcı olmasada, Amerikalı bir dansçı olan Marjorie King’in tekiladan başka her içkiye alerjisi vardır. Meksika rosarita da tatildeyken Rancho Del Glora barına uğrar ve barmenden tekilalı bir kokteyl ister, barman danny Herrera tekilalı kokteyline marjorie’ nin İspanyolca karşılığı olan Margarita adını vermiş.

c-) Hikaye üç : 1942 yılı yazında Meksika’nın Juarez şehrindeki Tommy’nin yeri  isimli bara çok çekici ve alımlı bir bir bayan girer ve barman Pancho Morales’ten Magnolia isimli kokteyli ister , kokteylin reçetesini hatırlayaman pancho orada hemen çabucak tekilalı bir karısım hazırlar ve İspanyolca papatya anlamına gelen Margarita olarak servis eder .

d-) Hikaye dört : Bu hikayeye göre ise American sosyetesinin ünlü ismi Margarita Sames margaritayı yapan kişidir . Bu doğrumudur bilinmez ama Margaritanın bu kadar ünlü olmasındaki katkısı tartışılmazdır. Yazlarını meksikada geçiren ve fransada doğup büyüyen Margarita Sames tüm arkadaş toplantılarında konuklarına (konukları arasında dönemin first lady’si , Hilton Hotelleri sahibi Conrad Hilton, John Wayne gibi isimler bulunmaktaydı ) Margarita ikram etmekteydi, Öyleki kokteyli çok beğenen Conrad Hilton otellerinde bu kokteylin satılması talimatını vermiştir.

Dip Not : 1 mayıs 1971 tarihinde Dallas’lı restoran sahibi Mariano Martinez Jr. İtalyan dondurması yaptıgı makineye margarita karışımını eklemiş ve bilinen ilk frozen margarita makinesinin mucidi olmustur .

Benim Margarita hakkında bildiklerim bunlar katkıda bulunmak isterseniz lütfen fikirlerinizi yorumlara ekleyiniz . Tekila ve margaritan bahsettik bir sonraki yazımızda margaritanın tamamlayıcı içkisi olan Cointreau’dan bahsedelim . Görüşmek üzere . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder